Sökmotoroptimering – Hur syns man på nätet?

SEO eller sökmotoroptimering handlar om att synas mer på webben!

Konkurrensen ökar på nätet och det gör att det nu blir svårare och svårare att sticka ut och bli synlig på Internet. Det kanske låter svårt, och inte är det helt enkelt för den delen. Men sökmotoroptimering behöver inte alls vara så himla svårt som man kan tro. Det handlar om att ha en bra webbplats och relevanta texter och hela tiden skruva på och förbättra sin kommunikation.

SEO till toppen av Google

Det pågår en ständig önskan att hamn högst upp på Googles sökningar, vilken dröm. Det har gjort att många kunnat specialisera sig på just detta. Genom efterfrågan på specialister och önskan att bli en så ökar också kvalitén.

Att följa det som är standard inom webbdesign är det absolut första steget i att skapa en webbsida som Google gillar. Du som redaktör ska efter designen är färdig också kunna uppdatera din sida med Google i tankarna.

Tänk att du försöker nå ut till andra

Oavsett hur vi skapar relationer så finns gemensamma nämnare. De som märks och syns mest är också de som blir upptäckta. Genom att låts oss hjälpa dig med sökmotoroptimering ökar du dina chanser att just synas. När muntlig kommunikation blir allt mer interkulturell så är det också viktigt att all kommunikation blir oberoende av plattform. Vi hjälper dig med text som syns överallt.

Bra att tänka på om du vill synas

Det första du bör tänka på är ett nyckelord, alltså vad du vill ha sagt med sidan. Det hjälper vi dig med såklart. Nu mer än aldrig är det viktigt att sidor har en röd tråd, det vill säga att text, bild och design hänger ihop. Det gäller att sticka ut på många sätt samtidigt. Det här betyder inte att du ska ignorera strukturen på en sida, snarare är det tvärt om eftersom tydlighet är nyckeln till god kommunikation.

När du sedan kommit fram till ett nyckel ord, använd det så ofta du kan. Ordet ska återkomma i rubriker, i brödtexter, i bildtexter och i sidans titel. Sidan i sig ska innehålla bilder, texter, länkar till andra sidor och de ska uppdateras ofta. Det är viktigt att du uppdaterar ofta för att hamna högt upp på Google.

Advertisements